Fantasie is belangrijker dan weten
want het weten is begrensd

Chiel Duursema

Agrifac te Steenwijk

In opdracht van Exel Real Estate Netherlands B.V. hebben wij een brandveiligheidsadvies opgesteld ten behoeve van de nieuwbouw van de assemblagehal en de verbouw van het kantoor van Agrifac te Steenwijk naar architectonisch ontwerp van B+O.

agrifac-steenwijk-1

agrifac-steenwijk-2

Nieuwbouw / verbouw van Agrifac te Steenwijk

Agrifac produceert landbouwspuiten, zowel getrokken als zelfrijdend. Daarnaast maakt Agrifac ook bietenrooiers. Deze indrukwekkende machines worden over vrijwel de hele wereld verkocht. Om de groei van het bedrijf verder uit te breiden wordt de assemblagehal van circa 9.000 m² vervangen door nieuwbouw ter grootte van ongeveer 14.000 m². Daarnaast wordt het kantoor energetisch verbeterd.

Het bouwwerk wordt gerealiseerd in drie fases, waarbij de huidige fabriek en het kantoor in gebruik blijven. In iedere fase wordt een deel van de fabriek gesloopt, waarna vervolgens een grotere hal wordt gebouwd. Samen met onze nevenaannemers van het sloopwerk, installaties, sprinkler en de opdrachtgever vindt afstemming plaats, zodat de bouwwerkzaamheden zonder onderbrekingen kunnen plaatsvinden en de overlast voor de opdrachtgever wordt beperkt.

Het bouwproject wordt gerealiseerd met de certificering BREEAM Outstanding. Met deze BREEAM-certificering wordt een hoge duurzaamheidsprestatie behaald. Met BREEAM vindt beoordeling plaats in negen categorieën;  management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Per onderdeel moeten punten worden behaald, om uiteindelijk het certificaat te ontvangen.