Herbergier te Harlingen

In Harlingen wordt door Stichting voorheen De Bouwvereniging, naar een ontwerp van Pieter Brink van B+O Architecten, een historische schoolgebouw uit het begin van de vorige eeuw verbouwd tot Herbergier. De Herbergier is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De school in Harlingen wordt volledig verbouwd, en aan beide zijden van het pand uitgebreid, om invulling te geven aan de nieuwe bestemming. Hierbij blijft de voorgevel intact. Tevens worden er dakkappellen toegevoegd om ook op de zolderverdieping zorgappartementen te realiseren.

Uitbreiding/verbouw de Herbergier te Harlingen

De uitbreiding aan de ene zijde van het pand is bedoeld voor de prive woonvertrekken van de zorgondernemers en de uitbreiding aan de andere zijde biedt ruimte aan de gemeenschappelijke woon- en eetkamer. In principe wordt in elk voormalig klaslokaal een zit-/slaapkamer gerealiseerd. In totaal zal de Herbergier onderdak bieden aan circa 16 cliënten. Naar verwachting zal de Herbergier in het tweede kwartaal van 2017 haar deuren openen.

In opdracht van B+O Architecten uit Meppel hebben wij voor dit mooie project een Programma van Eisen (PvE) ten behoeve van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie opgesteld. Op basis van de gebruiksfunctie dient de Herbergier te worden voorzien van een gecertificeerde brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie.